NL
de Merkplaats case: Dopper®

Cliënte: Dopper®

Dopper® streeft naar een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar de hoeveelheid single-use plastic afval actief wordt verminderd en waar iedereen, dichtbij en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater. Dopper® ontwikkelde een duurzame designfles voor kraanwater, inmiddels wereldwijd bekend. Vijf procent van de netto verkoopomzet gaat naar de Dopper Foundation ten behoeve van water- en sanitatie projecten in Nepal.
Zowel de merkrechten als de rechten op het ontwerp en de vormgeving van de fles worden beschermd en bewaakt door de Merkplaats.
 

Case: namaakfles
Een Hongaarse partij bracht een herbruikbare waterfles op de markt die duidelijk was geïnspireerd op het kenmerkende design van de Dopper®. Voor de gemiddelde consument was het verschil moeilijk te zien. Door deze gelijkenis ontstond er verwarringsgevaar bij het publiek waarvan deze partij probeerde te profiteren.

Oplossing: ‘nepper’ van de markt, juridische kosten voor tegenpartij
De juristen van de Merkplaats hebben de partij namens cliënte aangeschreven, duidelijk gemaakt dat de auteursrechten en modelrechten van de fles bij Dopper® rusten en deze partij gesommeerd om de inbreuk onmiddellijk te staken. Als resultaat is de inbreukmakende fles van de markt gehaald en heeft de inbreukmaker de juridische kosten volledig vergoed aan Dopper®. Het gewenste resultaat zonder rechtszaken en zonder kosten voor onze cliënte dus!

Wordt jouw product nagemaakt zonder jouw toestemming? Neem direct contact op met de Merkplaats.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!