NL
Blijf
Op de
Hoogte

Skøll naar de Olympische Spelen in Tokyo

31 augustus 2021

Een aantal roeiers van Skøll zijn afgereisd naar Tokyo voor de Olypmische Spelen. Deze mooie prestatie moet natuurlijk gedeeld worden! Om de roeiers in de spotlight te zetten kun je hieronder wat informatie vinden over hun.

Bjorn van den Ende
Bjorn is al een tijdje lid bij Skøll: in september 15 jaar! In 2010 sloot hij aan bij het Nationaal RoeiTeam en inmiddels is hij al twee keer naar de Olympische Spelen geweest. In 2012 ging hij mee als reserve en in 2016 kwam hij in actie als slag van de LM4-. In 2017 nam hij de stap naar het zware roeien. Dit maakte de weg vrij naar de Holland 8+, waar hij samen met zijn ploeggenoten zal gaan voor goud.

Jan van der Bij
Jan begon bij Eerstejaars Zwaar ’16 zijn Skøll- en roeicarrière. Hij bleek uit het juiste hout gesneden, want al in 2018 vond hij de weg naar het Nationaal RoeiTeam. In datzelfde jaar vertegenwoordigde hij Skøll in de Oude Vier op de Varsity. Naast het roeien is Jan ook een actief lid dat graag meedenkt over het reilen en zeilen van de vereniging, een waardevolle toevoeging. In Tokyo zal hij samen met zijn ploeggenoten uitkomen in de M4- en alles geven voor die gouden plak.

Guillaume Krommenhoek
Guillaume begon met roeien bij Eerstejaars Zwaar ’15. Guillaume vertegenwoordigde Skøll tweemaal op de Varsity: in 2016 en samen met Jan in 2018. In 2017 maakte hij na een goed NK in de skiff de overstap naar de Bond. In 2018 won hij samen met Lennart van Lierop, Olav Molenaar en Job Huigsloot de Prince of Wales Challenge Cup bij de Henley Royal Regatta. Een jaar later stapte hij in de 2- samen met Niki van Sprang, met wie hij zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokyo en zal meedingen naar het goud. 

Nika Vos
Nika begon met roeien bij Eerstejaars Dames ’16. Samen met Elsbeth Beeres, Jonneke Boere en Ashley Rijst vertegenwoordigde ze Skøll dit jaar op de Varsity, waar ze oppermachtig de winst mee naar huis namen! In 2018 sloot ze aan bij de U23 W8+, waarmee ze zilver behaald op het U23 WK in Poznan. Afgelopen jaar mocht ze plaats nemen in de Bonds 8+, die zich helaas niet kwalificeerde voor de Olympische Spelen. Als zowel boord- als scullroeister gaat Nika mee als reserve voor de damesploegen. 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!