NL
Blijf
Op de
Hoogte

Museumnacht Amsterdam

30 oktober 2019

Wat ga jij doen met Museumnacht Amsterdam?

Zaterdag 2 november is het tijd voor Museumnacht Amsterdam. De winteravond waar  jong en oud kennis kan maken met de Amsterdamse musea. Vanaf 19.00-02.00 zijn er verscheidene musea waar jij tijdens het cultuur snuiven kan genieten van heerlijke deuntjes. de Merkplaats® is dol op kunst & cultuur en wij zijn trots op de musea in ons portfolio. Daarom zetten wij graag op een rijtje wat onze cliënten, tijdens Museumnacht Amsterdam, voor jullie in petto hebben.

Museum Het Grachtenhuis® (Herengracht 386) Onze cliënt (en goeie buur) Museum Het Grachtenhuis® wordt omgetoverd tot een onmisbaar evenement tijdens Museumnacht Amsterdam. Het museum vertelt over de Amsterdamse geschiedenis van de aanleg in 1600 tot de chaos van nu. Samen met Dean and the Moonboys kan je lekker rock en rollen terwijl je een aftrap geeft aan een spannende nacht, waar vanaf 20.00u de eikenhouten tafels aan de kant worden gezet om te kunnen schuren in de Stijlkamers van het museum. Heb je genoeg gedanst en heb je altijd al Amsterdam by Night vanaf het water willen aanschouwen? Dat kan! In samenwerking met STROMMA en Het Grachtenhuis® worden er gratis rondvaartboten ter beschikking gesteld om jou, Amsterdam op zijn mooist te laten zien!

Embassy of the Free Mind® (Keizersgracht 123) Bij de Embassy of the Free Mind® staat wijsheid van individuele denkers en vrije geesten centraal. Volgens de 2.000 jaar oude Hermetische wijsheid is ieder mens wonderlijk en uniek; geen mens is hetzelfde. Tijdens Museumnacht kan je Ontdekken, Zien, Horen en Proeven. Ontdekken; ga je door een speurtocht waarbij je op ontdekkingsreis gaat naar afbeeldingen waar jij meer over wilt weten. Zien; wat de verborgen stromingen, Kabbala & Alchemie, binnen de Europese cultuurgeschiedenis precies inhouden. Horen; naar de stem van de poëtische songs van singer/songwriter Joëlle en last but not least stap je tijdens Museumnacht een alchemistisch laboratorium binnen waar je kan proeven en genieten van fijn gebrouwen drankjes.

Het Tropenmuseum® (Linnaeusstraat 2) Gender is een hot topic en daar heeft Het Tropenmuseum® op ingespeeld. Het thema is dit jaar ‘What a genderful world’, waar je deel uit kan maken van de Gender Experience. Hier kan je vrijuit spreken over jouw eigen ‘gender’ ervaringen met als doel de hokjesgeest te verruimen. Er worden ook diverse gesprekken en interviews over gender en identiteit besproken met queer BPOC (black people/people of colour) vluchtelingen. En het duo LIONSTORM, uit de Nederlandse hiphop dat opkomt voor queer representatie, verzorgt een rauw geluid aan muziek.

Hermitage® (Amstel 51) Wist je dat de Hermitage® aan de Amstel een zustermuseum is van het wereldberoemde Hermitage in Sint Petersburg? En precies om het Russische thema zal het draaien tijdens Museumnacht Amsterdam. Word je helemaal enthousiast als je aan een potje ouderwetse Russische bingo denkt of ben je gek van tsarina Catharina? Dan kan je de Hermitage® met Museumnacht niet aan je voorbij laten gaan. P.s. wil je eruit zien als een royal tijdens Museumnacht? Dat kan. Tijdens de workshop ‘shine bright like a czar’ kan jij  je creativiteit  helemaal laten gaan en een kroon maken waarmee jij kan flaneren tijdens Museumnacht Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum® (Kattenburgerplein 1) Ben je tijdens Museumnacht Amsterdam op zoek naar een locatie waar 500 jaar aan maritieme geschiedenis te vinden is? Dan ben je bij het Scheepvaartmuseum® op de juiste plek. Van een installatie over de zeespiegelstijging, tot aan Penelope Cruise’s Karaoke on Ice en het eten van een vegan vette bek. Een aanrader als je op zoek bent naar het aanhoren van meeslepende verhalen en de grootste dansvloer van Museumnacht Amsterdam.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!