NL
Blijf
Op de
Hoogte

Het is 2020, deel jij al?

14 februari 2020

De opkomst en ontwikkeling van de deeleconomie is in het Nederlandse straatbeeld niet meer weg te denken. Tot aan 2025 zal er volgens PwC sprake zijn van een groei van 335 miljard dollar. Wat is een deeleconomie eigenlijk? De naam zegt het al. Binnen een deeleconomie staat het collectief consumeren en delen centraal. Denk bijvoorbeeld aan accommodatie verhuur en het delen van auto’s. Dit wordt ook wel een peer-to-peer markt genoemd, waarbij koper en verkoper direct en zonder tussenkomst van derde partijen met elkaar zaken kunnen doen.

De Merkplaats support de ontwikkeling van een deeleconomie en wij zijn trots dat een aantal van onze klanten hier in gespecialiseerd zijn. Daarom delen wij graag met jullie enkele klanten van ons die bijdragen aan deze groeiende deeleconomie!

Felyx®

Felyx® is hét voorbeeld van een deel en duurzaam initiatief wat in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel een begrip is geworden. Maar wat doet Felyx nou? Felyx stelt scooters ter beschikking voor iedereen, die met elkaar gedeeld kunnen worden. Vanuit het idee dat de smog niet afneemt en de steden steeds voller worden, is Felyx ontstaan. Een nieuwe vorm van mobiliteit. Waarom kopen als je kan delen?

Flickbike®

Flickbike® is een Nederlandse startup die gestart is in Amsterdam. Denk aan Car2Go en je begrijpt wat Flickbike doet. Flickbike is een deelfiets-verhuurdienst die fietsen beschikbaar stelt voor het maken van korte ritjes. Dus moet jij even heen en weer, dan kan je een Flickbike pakken. Wat is nou het voordeel van Flickbike ten aanzien van bijvoorbeeld de OV-fiets? Bij Flickbike betaal je niet per dag (zoals bij een ov-fiets) maar per rit.

Tripl®

Tripl® is een 100% elektrisch en emissieloos voertuig, die ontwikkeld is voor ‘Last Mile Delivery’. Wat betekent Last Mile Delivery? Hier wordt het laatste gedeelte van het bezorgproces mee bedoelt. Door de groei van online winkelen, moeten er meer pakketten bezorgd worden en dus zijn er meer pakketbezorgers nodig. Er is een enorme opkomst van freelance pakketbezorgers en deze bezorgers hebben een vervoersmiddel nodig. Om dit proces zo efficiënt en zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, is de Tripl ontwikkeld. De Tripl is niet alleen ideaal voor het bezorgen van pakketten, maar door haar laadcapaciteit van 200 kg, een actieradius van 100 km, een volume van 750 liter en een maximale snelheid van 45 km/h is de Tripl ideaal voor elke vorm van stadsdistributie. Én niet te vergeten; de Tripl maakt met haar uiterlijk enorm de blits! 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!